Wat is een zwemvijver

Zwemmen in uw eigen zwemvijver

Lijkt het u niet geweldig om op een zomerse, warme dag in uw eigen zwemvijver te kunnen springen? Droom niet langer maar neem contact op. Oneindige mogelijkheden liggen binnen uw handbereik. Een zwemvijver is de uitkomst.

Wilt u een zwembad, maar wel één die past in de natuurlijke sfeer van uw tuin? Dan is een zwemvijver hetgeen wat u zoekt. Een natuurlijke zwemvijver.

Een zwemvijver heeft de uitstraling van een reguliere tuinvijver maar het plezier van een zwembad.

Bij gardenSwimm zijn wij gespecialiseerd in het aanleggen en onderhouden van zwemvijvers in allerlei soorten en maten, door heel Nederland zitten onze zwemvijver specialisten.
 

Het water in een zwemvijver


De zwemvijvers die gardenSwimm aanlegt zijn bekleed met hoogwaardige rubberfolie. Het zwemvijver water wordt op biologische wijze gezuiverd door gebruik te maken van een combinatie van planten en bacteriën. Hierdoor is het gebruik van chemicaliën in een zwemvijver overbodig en ontstaat er puur op natuurlijke wijze glashelder water.

Aangezien het water van de zwemvijver chemicaliën vrij is heeft u geen last van geïrriteerde ogen of een uitgebleekte huid. Het zwemvijver water is daarom erg zacht. De planten waarmee het water in de zwemvijver wordt gezuiverd bevinden zich buiten het zwemgedeelte van de zwemvijver. Op deze manier ondervindt u geen hinder en is de kans op beschadiging van de planten tijdens het zwemmen in de zwemvijver uitgesloten.


 

Verwarming van zwemvijver


De temperatuur van het water in de zwemvijver wordt op geheel natuurlijke wijze geregeld door de zon. De zwemvijvers die gardenSwimm realiseert worden aangelegd met een helofytenfilter. Dit helofytenfilter neemt 30% van het wateroppervlak in van de zwemvijver. Op dit filter ligt een dunne laag water die in een zeer korte tijd opwarmt. Omdat dit laagje water wordt rondgepompt door de gehele zwemvijver, zal het water na een aantal zomerse dagen, al een aangename temperatuur hebben. Mocht u niet het geduld hebben om de zwemvijver te laten verwarmen door de zon, kunnen we bij enkele typen zwemvijvers verwarming aanbrengen.

Vraag het onze zwemvijver specialisten in o.a. Gelderland, Betuwe, Limburg, Zeeland, Zuid Holland, Noord Holland en Drenthe.


 


Contact


gardenSwimm
Plakkenweg 5
8181 SN Heerde

T. 085-7730073
info@gardenswimm.nl

Kvk 08050397
BTW NL001234567B01