Typen zwemvijvers

Uiteenlopende zwemvijver mogelijkheden

GardenSwimm zwemvijvers biedt u uiteenlopende mogelijkheden in vormgeving, voor iedere tuin een zwemvijver.

Er zijn uiteenlopende mogelijkheden als het gaat om typen zwemvijvers. Zo kunt u kiezen voor een natuurlijke uitstraling met organische vorm in uw zwemvijver en of voor een zeer strakke minimalistische zwemvijver.

De typen zwemvijvers die gardenSwimm biedt zijn zwemvijver basis, zwemvijver superieur, zwemvijver design, zwembaden naturel en de publieke zwemvijvers.

Zwemvijver basis


De wanden van de zwemvijver basis zijn onder een natuurlijk talud uitgegraven en waar nodig verstevigd. De zwemvijver is door zijn organische vormen zeer geschikt voor meerdere tuinen. De zwemvijver wordt vervaardigd met een helofytenfilter en is wegens weinig bouwkundige elementen verhoudingsgewijs voordelig in aanschaf. Dit type zwemvijver is niet geschikt voor bijverwarming.


Meer informatie over zwemvijver basis


Zwembaden naturel


Technisch gezien vergt dit type zwemvijver het meeste werk. De zwemvijvers worden in veel gevallen gemetseld waarbij het helofytenfilter gedeelte afgescheiden wordt van het zwemgedeelte. Naast het feit dat dit type zwemvijver geschikt is voor bijverwarming is er ook de mogelijkheid tot het aanbrengen van een roldek. Door het roldek 's nachts over de zwemvijver te leggen, zal het energieverbruik verminderen.

Meer informatie over zwembaden naturel


Zwemvijver design


Een design zwemvijver heeft (gedeeltelijk) loodrechte wanden en vaak een strakke randafwerking. Hierdoor lijkt het qua vorm het meest op een normaal zwembad. De randafwerking kan bestaan uit natuursteen, lood of zink. Ook deze zwemvijvers beschikken over een helofytenfilter los van het zwemgedeelte. Dit type zwemvijver kan op kleine oppervlaktes aangelegd worden. De zwemvijver is geschikt voor bijverwarming.

Meer informatie over zwemvijver design
Publieke zwemvijver


Geen chloorzwembad meer die geïrriteerde ogen of een uitgebleekte huid veroorzaakt, maar een natuurlijke zwemvijver als alternatief. In het buitenland wordt dit op veel plekken al toegepast en worden zwemgelegenheden op puur natuurlijke manier gezuiverd door waterplanten. Een unieke gelegenheid voor hotels, campings en wellness complexen om zich met een zwemvijver op een duurzame manier te profileren. In Nederland is dit helaas nog relatief onbekend. Daar moet, als het aan de Nederlandse overheid ligt, verandering in komen en heeft de natuurlijke zwemvijvers op de milieulijst gezet. Hierdoor komen deze in aanmerking voor de VAMIL en/of MIA regeling waardoor er extra fiscale aftrekmogelijkheden ontstaan voor het aanschaffen van een zwemvijver.

Meer informatie over publieke zwemvijvers


Zwemvijver superieur


Bent u een echte natuur- en plantenliefhebber dan is de zwemvijver superieur iets voor u. Het is de meest pure vorm van natuurwater in de zwemvijver omdat onder andere de verhouding van planten en water 50%/50% is. De wanden van het zwemgedeelte in de zwemvijver zijn meestal loodrecht. Het energieverbruik van deze zwemvijver is extreem laag en is circa 10% van de overige typen zwemvijvers. In de winter mag het water van deze zwemvijvers bevriezen en kan dan ideaal dienen als schaatsbaan(tje). Door de veelal organische vormen van deze zwemvijver krijgt u het gevoel in een meertje te zwemmen. Deze zwemvijver is niet geschikt voor bijverwarming.Meer informatie over zwemvijver superieur


 


Contact


gardenSwimm
Plakkenweg 5
8181 SN Heerde

T. 085-7730073
info@gardenswimm.nl

Kvk 08050397
BTW NL001234567B01